Rólunk írták

Minden visszajelzés értékes számunka, büszkék vagyunk hazai és nemzetközi sikereinkre.

Pesti Disznó Bisztró a sajtóban

Lonely Planet

2015

Best Places to Eat in Budapest – TOP CHOICE

Punters would be forgiven for thinking that the `Pest Pig' was all about pork. In fact, of the dozen main courses half are poultry, fish or vegetarian. It's a wonderful space, loft-like almost, with high tables and charming, informed service. The wine card is very, very good and most wines are available by the glass, too.

Michelin Guide

2014

Pesti Disznó Bistro – MICHELIN Guide restaurant

An easy-going, contemporary Hungarian bistro; as you cross the threshold, wonderful aromas hint at what is to come. Carefully sourced ingredients feature in authentic recipes and prices are fair. Mangalitza pork is a speciality.

Magyar Narancs

2013.09.05.

Pesti Disznó

Nem mondanánk, hogy minden ízében finom, úri létesítmény volt az egykori Operett presszó (söröző, kávéház), mégis túlzásnak tűnik, hogy a helyén megnyílt új étterem a Pesti Disznó nevet viseli. Pedig van benne logika. Az operetthez némiképp passzoló malacság szavunkat megette az idő, ma már csak disznóság megy - napi 24 órában. Igen ám, de a disznónak van más jelentése is: ő a magyar kártyában az ász, hiába változnak az évszakok. A Pesti Disznó "gastrobar"-ként definiálja magát, ennek megfelelően alakította látványvilágát. Rusztikus, de azért látszik a formatervező keze nyoma, a cégér - természetesen - beszámozott sertés, úgy tűnik, hogy az aktuális őrület, az ötcsillagos hentesüzlet van itt csúcsra járatva: noha a mangalicára van kihegyezve, a Pesti Disznó azért egy "rendes" étterem, hozzáillő étlappal, személyzettel. A szárított sonka sárgadinnye-carpaccióval (1990 Ft) látványra is tökéletes kedvcsináló, mégis pillanatok alatt feledteti a gyömbéres-tárkonyos szárnyas raguleves (1290 Ft), ami több mint figyelemreméltó. Ezerszer leírtuk, hogy amikor a tárkony és a ragu randevúzik, alapos a gyanú, hogy a levesek brassói aprópecsenyéjével van dolgunk, pláne, ha

 

dupla adag citromot adnak hozzá. Hát ez nem ilyen! A mértani idomokra emlékeztető ragu kellő hőfokú, selymes lében, ráadásul tárkonyt sem azért tettek bele, hogy eltitkoljon bármit is előlünk. De utána nem annyira jó választás a sült pisztráng feta sajtos babsalátával (2990 Ft), bár még az is lehet, hogy csak a hely "szellemiségétől" áll távol. Nem pocsék, nem botrányos, sőt egy ún. magyaros étteremben lámpással sem találnánk hozzá hasonlót, ám ha például a közeli Big Fish a mérce, akkor mégiscsak kár ezzel vacakolni - senkinek nem hiányozna, ha eltűnne az étlapról. Ellenben a mangalicapörkölt galuskával (2790 Ft) kötelező fogás az idők végezetéig - e pörkölttel a disznó emelkedetté válik. (Hál' istennek nem úgy, mint Roger Watersnál a Népstadionban.) Cseppet sem rágós, sokkal könnyebb, mint amilyennek látszik, a szakácsnak pedig sikerült elkerülnie minden sertéspörköltök legnagyobb ellenségét, a túlzott erőspaprikázást. Kell ennél több? Ráadásul látványnak sem utolsó, mivel a szokásosnál jóval nagyobb húsdarabok hevernek a nokedlin. Ezután magától értetődik, hogy a somlói galuska (1090 Ft) sem az átlagos cukrászati malomkő, bár azt nem tudjuk eldönteni, hogy tényleg ezért tűnik-e jobbnak a megszokottnál.

Egy nap a városban blog

2013. február 25.

A legjobb magyaros nyomában: Pesti Disznó

Afejemben még dgyesznó volt, aztán disznyót írtam, végül javítottam disznóra a címet, mert ilyen rendes vagyok. A héten végre sikerült ennem egy jót a Pesti Disznóban. Annyira jó neve van, hogy már vagy egy éve el akartam jutni az étterembe, de a nyitás után nem sokkal megnéztem az étlapot és disznót például alig találtam rajta. A múlt héten viszont egy csodálatos meglepetésekkel tarkított nap után végre beléptem a hússzentélybe, ahol kirendeltünk néhány férfiasabb fogást. A hely déltől kábé fél kettőig tele van, TELE, hely is alig akad, aztán hirtelen eltűnik mindenki és majdnem teljesen egyedül maradsz. Ha a csúcsidőben akarsz menni, mindenképp foglalj asztalt az egyébként belülről kifejezetten barátságos disznóban. Rendelés közben derült ki, hogy új séf van, jövő héten új étlap is lesz, de mivel nem volt óriási leárazás, akció, ugyanannyit fizettünk, mintha az étlap fénykorában érkeztünk volna, az elvárásaink sem voltak alacsonyabbak. Lássuk csak, mit kaptunk: jött először is gulyásleves, az adag meglehetős, a hozzávalók többnyire jók, bár a krumpli egyikünket sem nyűgözte le, és az összhatás sem varázsolt el. Egy finom, tisztességes gulyásleves volt ez, meggyőzően nagy és ízes hússzeletekkel. A jókai bableves nekem jobban bejött, a kolbász egyenesen varázslatos volt benne, csak a bab volt a kelleténél kicsit

 

roppanósabb: ez lehetett koncepció is, én jobban szeretem puhábban, egyenletesebben átfőve. A mangalicapörkölt főtt burgonyával ugyanaz a kategória volt, mint a gulyásleves: tisztességes, finom, a krumpli kissé gyenge, az összhatás kevéssé izgalmas, a tarjából készült hús viszont remek. A végére hagytam a legjobbat, a juhtúrós rakott burgonyával és sült paprikamártással kínált disznószüzet. Essünk át gyorsan az elején az egyetlen kifogásomon: a szűz egy leheletnyivel szárazabb volt, mint azt a szép alapanyag megérdemelte volna. De remek volt az íze, a juhtúrós rakott burgonya önmagában kissé talán meglepő lett volna, de ezzel a hússal és a paprikamártással együtt csodás volt az összehatás. Kirendelném bármikor újra. És az apróságok: ízlett a kenyér, jó, hogy odafigyelnek erre is, a házi erős paprikás szósz meg nagyon finom volt, kár, hogy igazából nem csípett. A Pesti Disznó jó hely, divatos, ennek megfelelően drága is, de az ár többnyire érződik is a minőségen és az alapanyagokon. A konyha kissé konzervatív, de jól dolgozik, az adagok meg ebben a mezőnyben a hatalmas kategóriába esnek. Nekem a Kispiac jobban bejön, de sem elhelyezkedésben, sem kínálatban, sem méreteiben nem összehasonlítható a két hely, szóval: ajánlott.

Kirándulástippek.hu

2014

A Pesti Disznó nem csak bisztró, hanem élmény a javából

APesti Disznó közvetlenül az Operett Színház mellett, a Pesti Broadway szívében várja azokat, akik szeretik az egyszerű magyar fogásokat kicsit újragondolva, megújítva. A Pesti Disznó és csapata azonban nem kísérletezik a magyar konyhával, hanem játszik vele. Kantuly István, séf fiatalos fantáziája, szaktudása és szenvedélye garantálja, hogy a friss alapanyagok olyan formában és ízvilággal kerüljenek a tányérra, amelytől elégedett mosoly ül ki minden vendég arcára. És ha már kortárs magyar bisztrókonyha, a Pesti Disznó bor- és pálinkakínálata is egyedülálló örömforrás. Nem szerencsés valamit azzal leírni, hogy mi nem, ez esetben mégis a nemeken keresztül fogható meg leginkább a Pesti Disznó lényege. Nem étterem, nem falatbár, nem borbár, hanem ezek összessége a Pesti Disznó. Meleg ételek és könnyű kóstolók, látványkonyha és napi menü, mindez a boroktól roskadozó borpolcok mellett fogyasztva. Ez a Pesti Disznó. Az étel- és az italválaszték kialakításakor az a szándék vezérelt minket, hogy mindenből kicsemegézzük a legjobbat,

 

hogy aztán abból a magunk ízlése szerint álljon össze az a kínálat, amely vendégeinket is elégedettséggel tölti el. Étlapunk fogásai friss, nagyrészt magyar termelőktől beszerzett alapanyagokból készülnek. A gyakorta változó kínálatot azonban nem csak a mi fékezhetetlen fantáziánk hajtja, hanem a friss alapanyagok diktálta szezonalitás és a vendégeink igénye is. Ugyanakkor a legkedvesebb ízeket igyekszünk megőrizni és egész évben vendégeink asztalára varázsolni. A fenti elveknek megfelelően válogattuk össze a Pesti Disznó italkínálatát is, nagy hangsúlyt helyezve a kiváló magyar borokra és pálinkákra. A folyamatosan bővülő borkínálat révén 16 pincészet és majd egy tucat borvidék képviselteti magát a polcokon, a szemet gyönyörködtető látványt pedig hat pálinkafőzde 36 pálinkája teszi teljessé. Mindezt egy olyan környezetben, mely egyszerre laza és elegáns, ahová jó betérni egy gyors ebédre vagy egy smarnira, és ahol el lehet tölteni az estét borozgatva és dúskálva a gasztronómiai örömökben.

The New York Times

2013.05.12.

CHOICE TABLES; Updating Menus, and Minding Manners

The name translates as “The Pest Pig,” and that pretty much sums up the offerings at this buzzy gastro pub on the Pest side of the city. The restaurant’s founding chef Tamas Bereznay did a stint as the Hungarian president’s personal chef, and before that he oversaw the kitchen at Karpatia, one of those fine dining establishments in Budapest that comes with gilded ceilings and Gypsy serenades. But with Pesti Diszno, he made a bet on livelier cooking and a livelier environment, characteristics continued by his successor, Gyula Molnar. Pesti Diszno is sort of a Hungarian Momofuku: loud and trendy, and serving surprisingly good food, heavy on the pork.

International Herald Tribune

2013.05.11.

Scouring Budapest for More than Goulash; Boasting Michelin Stars and Inventive Chefs, City Revels in Modern Cuisine

Just over a year old, it has already established itself as one of the best places in the city for sampling Mangalitsa, the indigenous, longhaired pig that nearly went extinct in the factory farms of the Communist regime but has lately experienced something of a foodie revival. Well marbled and intensely flavorful, it turns up here in guises both traditional (a peppery goulash) and not (a juicy, towering burger, dripping with yogurt Gorgonzola sauce). Slices of grilled loin, whose slightly charred edges impart a bitterness to offset the impossibly rich meat, are an excellent introduction to mangalitsa’s glories (the hunk of crisp potato cake, layered with sheep’s milk cheese, doesn’t hurt either). The restaurant bills itself as “Budapest’s first tapas bar,” and the menu includes a series of small plates that, in the evening, draw stylish young diners around high tables. While there’s nary a fresh vegetable in sight, the menu does contain a handful of nonpig offerings — an earthy pheasant consommé, for example, or a smooth goose liver pâté with the fiery local fruit brandy, palinka.

TableFree

2013

Pesti Disznó Bisztró, bisztró a javából!

Abisztró az az hely, ahol friss, minőségi alapanyagokból, egyszerű és finom ételeket készítenek. A Disznó az a hely, ahol délben gyors és kiadós ebéddel, este pedig ínyenc vacsorával várnak. A bisztró az a hely, ahol barátok között kóstolhatod végig az ország legjobb borait. A Disznó az a hely, ahol minőségi időt tölthetsz el lazá. Finom, friss, elérhető.

Food Tour Budapest

2015.05.18.

Pig on the Broadway

The Budapest Broadway (Nagymező street is called by this name) offers numerous culinary experiences starting from one of the best Italian pizza slices (Pizzica) to great Vietnamese cuisine (Dang Muoi). Pesti Disznó fits perfectly into the line of superb eating places in the street, and also in the city. This modern, stylish bistro offers mainly Hungarian dishes of mangalica (our nearly extinct longhaired pig) with some exceptions. Entering the bistro you realize that the high ceiling (so common in Budapest buildings) gives plenty of space to decorate the walls with wine bottles from all over the country. A simple, yet meaningful design. The covered terrace is one of my favorites, It is nice to sit and enjoy the sun, watching the passersby. As it is a popular restaurant, it is definitely recommended that you book your table in advance. Most of the waiters (mainly men) have been working at the restaurant for a long time, so they are knowledgeable about the menu, kind and helpful. However, I did not experience that they want to go beyond their main tasks to serve you, and they are difficult to catch.

 

Once they forgot the order, and just simply didn’t pass by our table for about 10-15 minutes. That is the only negative impression though. We had an aubergine cream, goat cheese cream, and goose liver terrine as an entrée. The aubergine had a slightly smoky taste, perfectly seasoned, just as it should be. The goat cheese was a very good quality, with a bit of tomato concasse on the top. It was served with fresh bread. The goose liver terrine was also delicious, served with fig jam. Bőrös malackaraj (skinned pork loin) was the main dish, served with polenta. Tasty and not too fatty, which we found special, as the pork loin is typically served fatty with skin in Hungary. Somlói galuska is a piece of art in the Pesti Disznó: small dumplings are served on an oval-sized plate, covered with chocolate stripes and cream. The different kinds of sponge cakes were merged nicely, and the texture of the cake was perfect! I especially liked the caramelized walnut pieces between the layers. I would consider this to be one of the best Somlói sponge cakes in the city.

Delta Sky Magazine

2013

Pesti Disznó

This boisterous, trendy gastropub on the city’s Pest side serves an irresistible pork-centric menu. Chef Tamas Bereznay specializes in the tasty Mangalitsa, an indigenous pig known for its flavorful, well-marbled meat that has seen a revival since disappearing during the Communist regime (try it in the goulash, you won’t be sorry). Non-pork dishes include a foie gras terrine with red onion marmalade and sirloin steak with oyster mushroom strudel and smoked cheese sauce. The contemporary space with high-top tables and soaring ceilings draws a hip, young crowd.

Tripadvisor vélemények

2013-2015

Vendégeink értékelései

"We ate here on our first night in Budapest. Budapest is packed with restaurants and bars so it can be overwhelming to make a choice, but we were so glad to find this gem! The staff was certainly one of my favorite parts of the meal (all were so kind, fun, energetic AND attractive!) but the food was equally impressive. It's certainly a creative and delicious menu (we had to try to gizzards, being from the southern part of the US, where it's a staple) and despite the unique preparation we loved them! It is such a great spot to sit outside and people watch, but also just the right distance away from the crazy bar scene so not to overwhelm you while you're trying to eat. The inside is also really beautiful decorated and the bar is enchanting. I can't wait to return to Budapest so I can try it again!"

 

"We had a very enjoyable dinner at Pesti Diszno during our stay in Budapest. Staff was extremely friendly - I have to mention waiter Andras especially here! The menu is rather short, but the quality of food is good. I especially liked the presentation of the chocolate mousse on a slab of stone! They were also extremely child-friendly. The interior is very stylish. The setting is also very nice: Nagymezô utca with its theaters is a relaxed street where children can climb around the stone sculptures and other artefacts placed on the street just in front of the restaurant. (Our children certainly did!) A lovely evening!"

Loading